Atılım İktisat Urap Sıralamasında 5. Sırada

URAP Alan Sıralamaları Atılım İktisat Üst Sıralarda

Dünyadaki üniversitelerin akademik başarılarına göre sıralanması giderek önem kazanmaktadır. Akademik başarının ölçülmesinde kullanılan göstergelerin en önemlisi olan yayın performansı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uzun süre Türkiye'deki üniversiteleri sıralamakta kullanılmıştır.

Bu sıralamalar içinde akademik kalitenin ölçümüne odaklanan URAP (University Ranking by Academic Performance) sıralama sisteminde dünyadaki 2.500 yükseköğretim kurumu hakkında performans verileri toplanmakta ve bunlardan ilk 2.000'e girenler puanlandırılarak sıralamaya tabi tutulmaktadır. "En iyi 2000 Dünya üniversitesi sıralamasında Türkiye'deki 180'den fazla üniversiteden ancak 62'si yer alabilmiştir. Atılım Üniversitesi İktisat Bölümü ise bu sıralamada 5. sırada yer almaktadır.

Diğer mezun ve öğrenci görüşleri için tıklayınız.

Bölüm başkanımızın aday öğrencilere mesajı için tıklayınız.

İkisat Bölümü hakkında genel bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

İktisat bilim dalı ve Atılım Üniversitesi İktisat Bölümü hakkında tanıtıcı videolar için tıklayınız.